Patiešimo šventė Aleksandravėlėje 2024

Rugpjūčio 24-25 d. kviečiame Jus į Aleksandravėlę, kur vyks tradicinė Patiešimo šventė, vienijanti parapijiečius ir kraštiečius. Šventė prasidės rugpjūčio 24 d. 16 val. Aleksandravėlės parke, kur vyks kraštiečių susitikimas „O klasėje atrodys taip, kaip buvę…“. Šis renginys suteiks progą prisiminti mokyklinius metus ir atkurti senus ryšius.

Vakarą lydės Birutės Juškėnienės fotonuotraukų paroda „Kas miela mano akiai“, buvusių mokinių paroda „Mokyklinių metų akimirkos“ ir improvizacija „Pažaiskime mokyklą“. Po šių veiklų vyks bendrystė prie suneštinių vaišių stalo, o nuotaiką kels Rokiškio kultūros centro Aleksandravėlės padalinio kapela „Pilenė“ ir grupė iš Kauno „Laukinis medus“.

Rugpjūčio 25 d. šventė tęsis su Šv. Mergelės Marijos paguodos atlaidais (Patiešimu) ir Šv. Mišiomis Šv. Pranciškaus Serafiškojo bažnyčioje 12 val. Po Mišių dalyviai bus kviečiami į Kermošiaus linksmybes, kur bus pristatyta knyga „Patiešimas – parapijiečius vienijanti šventė“, sudaryta Genovaitės Šajaukienės. Šventė užsibaigs linksma vakaruška su kapela „Pilenė“, o renginio metu taip pat veiks prekybininkų ir amatininkų mugė, kurioje bus siūloma tradicinė košė ir arbata. Vaikams bus įrengtas batutas.

Nepamirškite apsilankyti fotonuotraukų parodoje „Sustabdytos Patiešimo akimirkos“, kur galėsite pasinerti į praeities akimirkas ir prisiminti, kuo ši šventė yra tokia ypatinga mūsų kraštui.

Organizatoriai: Rokiškio kultūros centro rajono padalinys Aleksandravėlėje, Aleksandravėlės kaimo bendruomenė, Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos Aleksandravėlės filialas.

Partneriai: Obelių seniūnija

Remėjai: Rokiškio rajono savivaldybė, UAB „Taurapolis“, Judita Pernavienė

Informaciniai rėmėjai: Sirena, Gimtasis Rokiškis

Pasidalink šiuo turiniu