Kviečiame į iškilmingą Tyzenhauzų šeimos paminklo atidengimo ceremoniją Rokiškio miesto 525 metų jubiliejaus proga

Ar kada nors pagalvojote, kokią įtaką miesto istorijai gali padaryti viena šeima? Rugsėjo 20–22 dienomis Rokiškyje vyks jubiliejinė 525-ojo miesto gimtadienio šventė, kurioje laukia ypatingas įvykis – bus atidengtas paminklas miesto kūrėjams ir mecenatams, grafams Tyzenhauzams. Šis paminklas – ne tik istorinio paveldo simbolis, bet ir miesto padėka šeimai, kurios indėlis formuojant Rokiškį yra neįkainojamas.

Rokiškio rajono meras Ramūnas Godeliauskas šio paminklo atidengimą vadina ilgai lauktu įvykiu, simbolizuojančiu miesto dėkingumą savo statytojams. Šeimos vertybės ir tradicijos, pradėtos prieš daugelį amžių, tebesitęsia šiandien, todėl šis įvykis neabejotinai taps reikšmingu Rokiškio bendruomenei. Paminklo atidengimo ceremonija vyks rugsėjo 21 d., šeštadienį, 16:00 val., Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje.

Padėkos ir apdovanojimai šventės metu

Šventės dienos neapsiribos vien paminklo atidengimu – laukia ir daugybė kitų prasmingų renginių. Rugsėjo 20-ąją, 17:30 val., Rokiškio rajono Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje vyks apdovanojimai visų konkursų, skirtų miesto jubiliejui, nugalėtojams. Laureatai gaus dovanas už įvairias iniciatyvas, tarp jų – vaikų piešinių konkursas „Ateities miestas – Rokiškis“, TrenkTuro dalyvių maršruto įveikimas bei turnyro „Roko taurė“ prizai.

Be to, rugsėjo 22 d., sekmadienį, vyks speciali padėkos ceremonija „Kultūros vingiai“, kurioje bus pagerbti žmonės, savo kūrybine veikla praturtinantys miesto gyvenimą. Ši ceremonija taps gražia miesto jubiliejaus užbaiga, padėkojant tiems, kurie savo darbais keičia ir turtina bendruomenę.

Kviečiame prisijungti prie šventės

Rokiškio 525-asis gimtadienis – puiki proga ne tik prisiminti miesto istoriją, bet ir įvertinti jo dabarties kūrėjus. Ateikite į Nepriklausomybės aikštę rugsėjo 21 d. 16 val., ir būkite šio istorinio įvykio liudininkai. Laukiame visų, kurie nori švęsti, pažinti ir pagerbti Rokiškio miesto praeitį bei dabartį.

Pasidalink šiuo turiniu